Vervoer BSO

Auto BeertjeAlle kinderen van de VSO worden met de auto naar school gebracht. ’s Middags worden de kinderen weer van school opgehaald, dit kan zijn lopend of met de auto. Wanneer er die dag veel kinderen van één school komen dan wordt er soms een taxibusje ingezet. De kinderen worden altijd door vertrouwde medewerkers gebracht en gehaald.

Vakantie bij de BSO

Tent Beertje

CAMPING DIERENBOS

In de zomervakantie verblijven de BSO kinderen op camping Dierenbos in Vinkel. Wij hebben de beschikking over een heel veld waar we een grote bungalowtent op plaatsen. De kinderen kunnen hier naar hartelust rennen, klauteren, boom klimmen en hun eigen grenzen verkennen. We organiseren speurtochten, vossenjachten of levend stratego. Ook mogen we gebruik maken van alle faciliteiten op het park. Zo kunnen we lekker zwemmen in het zwembad of de waterplas en spelen in de vele speeltuintjes.

Tijdens de andere vakanties wordt de dagindeling aangepast en wordt er altijd wel iets extra’s georganiseerd. Als het weer het toelaat gaan we in de vakanties picknicken, naar de speeltuin en /of zwemmen.

Onze favorieten plaatsen zijn:
  • de speeltuinen Speulhof met Kunstgras voetbal/hockeyveld in Geffen
  • de speeltuin de Klimop in Geffen
  • het Bos in de omgeving Geffense Plas
  • De zandverstuiving in Nuland
  • 't Heike speeltuin-zwembad-kinderboerderij in Nuland,
  • Elckerlyc Speeltuin en Kinderboerderij in Oss.

 

Sportieve buitenschoolse opvang Heesch


Sportieve BSOBSO SPORT & ZO

Sinds december 2011 is de Buitenschoolse opvang van Het Beertje Heesch gevestigd op het tenniscomplex van TV de Hoef. Op deze locatie wordt er, in samenwerking met de tennisvereniging, naast tennis, verschillende sport -en spel activiteiten aangeboden. Het Beertje ziet het aanbod van sport als verrijking van de BSO. Naast dat sporten gezond is, verschillende vaardigheden stimuleert en het bijdraagt aan zelfstandigheid, vinden kinderen sporten vooral een hele leuke, ontspannen bezigheid waar ze tegenwoordig door alle drukten steeds minder aan toe lijken te komen.

Door een sportief activiteitenaanbod is er veel aandacht voor plezierig en voldoende bewegen. Op speelse wijze ontdekt het kind allerlei sporten, zoals tennis, hockey, badminton, tafeltennis, renspelletjes en nog veel meer. Kinderen leren ook samenwerken, respect hebben en hoe leuk bewegen en sporten is. De gezellige sfeer maakt dat het kind zich thuis voelt. In samenspraak met de kinderen bieden wij naast sport en spel ook ruimte voor activiteiten zoals knutselen of even lekker luieren.

Activiteiten BSO

 

Verf-Beertje

Als de kinderen uit school komen zal er altijd eerst rustig iets gedronken en gegeten worden. Daarna kunnen de kinderen deelnemen aan een activiteit zoals een knutsel maken, figuurzagen, een spel of een proefje zoals bibberbeestjes maken. Kinderen mogen hier aan deelnemen, niets moet. Op school moet er al zoveel.

Tennissen

Op de BSO Sport & Zo in Heesch worden tennislessen georganiseerd of sportlessen. Kinderen kunnen hier gebruik van maken.

Het Beertje Geffen heeft de mogelijkheid om met de kinderen van de naschoolse opvang gebruik te maken van de tennisbanen van TV de Vlijmd in Geffen. Na schooltijd wordt er met een aantal kinderen die daar interesse in hebben naar de tennisbanen gegaan. Na wat gedronken en gegeten te hebben op locatie worden er wat baloefeningen gedaan en mogen de kinderen met elkaar overslaan. De kinderen maken op deze manier kennis met de tennissport en zijn lekker in beweging.

Workshops

Soms organiseren wij na schooltijd  workshops voor de kinderen. Door de workshops doen de kinderen verschillende ervaringen op. Zo hebben de kinderen al deel kunnen nemen aan de workshop speelgoed maken en een workshop schilderen. Deze workshops worden gegeven door ervaren mensen in het betreffende vakgebied.